Rail Cargo Logistics - Croatia

HR-10000 Zagreb
Radnička cesta 39
Tel. +385 1 4002 290
Fax +385 1 6055 211
office.rcl.hr@railcargo.com

Express-Interfracht postaje Rail Cargo Logistics

Novi brand za krajnje potrošače Rail Cargo Grupe

03.03.2014.

Logističar Express-Interfracht Internationale Spedition GmbH – član Rail Cargo Grupe, tvrtka ÖBB – prisutan je kao stručnjak za transport već 65 godina na tržištu. Tvrtka raspolaže međunarodnom logističkom mrežom između Sjevernog mora, Crnog mora i Sredozemnog mora. Sada je učinjen daljnji korak u smjeru uspješnije budućnosti: međunarodni špediter sa sjedištem u Austriji nastupa na logističkom tržištu pod novim imenom: Rail Cargo Logistics - Austria GmbH.

Rail Cargo Logistics je novi brand za krajnjeg potrošača Rail Cargo Grupe, te će povezivati prodaju unutar grupacije. „Express-Interfracht je još u prošlosti uspješno proveo nekoliko promjena imena i spajanja. Novi brand će nas i prodaju još više ojačati“, uvjeren je Thomas Lippuner, koji će kao direktor, uz Istvána Lakata, Johanna Gaidu i Reinharda Bambergera voditi Rail Cargo Logistics – Austria.

Fokus na krajnje potrošače

Prednost za klijente: jačanje prodaje, povezivanje stručnjaka iz različitih grana „pod istim krovom“ što vodi do veće učinkovitosti i konkurentnosti. Također će i prodajne aktivnosti tvrtke kćeri Entsorgungslogistik Austria biti povezane s markom Rail Cargo Logistics, s ciljem uspješnijeg nastupa prema klijentima. Rail Cargo Logistics - Environmental Services GmbH, će i u budućnosti na tržištu nuditi optimalne usluge kao stručnjak na području reciklaže i zbrinjavanja otpada, te kao logističar za zbrinjavanje otpada velikih gradilišta. Preimenovanje ostalih Express-Interfracht -tvrtki kćeri, s udjelom više od 50%, trebalo bi uslijediti do sredine 2014. godine.

Rail Cargo Grupa: robni promet ÖBB-a

Rail Cargo Grupa je s oko 2,3 mlrd. eura prometa godišnje i preko 9.600 djelatnika jedno od vodećih željezničkih logističkih poduzeća u Europi. Osim domaćih tržišta Austrije i Mađarske, Rail Cargo Grupa nudi i logistička rješenja po mjeri između Sjevernog mora, Crnog mora i Sredozemnog mora. S vlastitim poduzećima u 16 zemalja u Srednjoj, Južnoj i Istočnoj Europi i vrlo vrijednom mrežom partnera, Rail Cargo Grupa brine o sigurnom i pouzdanom transportu ekološki prihvatljivom željeznicom. Vodeća kompanija Rail Cargo Grupe je Rail Cargo Austria AG.