Sonja Horner

Glasnogovornik
ÖBB-Holding AG
A-1100 Wien
Wienerbergstraße 11
Tel. +43 1 93000 44087
Fax +43 1 93000 44078
sonja.horner@oebb.at

Spajanje željezničke špedicije Raabersped i logističke tvrtke Transeuropa

11. studenog 2010.

Međunarodna logistička tvrtka Express-Interfracht krenula s radom u Hrvatskoj

Međunarodna logistička tvrtka Express-Interfacht, tvrtka kćer austrijske Rail Cargo Austria AG, započela je s radom u Zagrebu u listopadu 2010. godine, a nastala je spajanjem tvrtke za željezničku špediciju Raabersped d.o.o. Zagreb i logističke tvrtke Transeuropa d.o.o Zagreb.

Zahvaljujući spajanju ovih dviju tvrtki i osnivanju tvrtke Express-Interfracht Croatia na raspolaganju je još veći opseg usluga prijevoza: cestovni, željeznički, avionski, brodski prijevoz, kao i carinjenje te skladištenje. Ovim se spajanjem za Rail Cargo Austria (RCA) otvaraju nova tržišta u Hrvatskoj kao i mogućnosti strateškog partnerstva od kojih će svakako profitirati i kupci. „Express-Interfracht je ovim postao zanimljiv partner hrvatskom gospodarstvu i industriji na područjima logistike i transporta“, rekao je Friedrich Macher, predsjednik Uprave tvrtke Rail Cargo Austria.

Perspektive hrvatskog tržišta su jasne. Mg. Sci. Damir Vukić, izvršni direktor tvrtke Express-Interfracht Croatia d.o.o: „Spajanjem smo postali odlučujući igrač na hrvatskom tržištu prijevozne logistike sa širokom paletom usluga za uvoz, izvoz i provoz robe. Naš se portfelj usluga ravna prema hrvatskim poduzećima i razvijen je u uskoj suradnji s nacionalnim operaterima. Svoje poslovne odnose s tvrtkom HŽ Cargo želimo intenzivirati. Potreban nam je snažan partner, pogotovo na dionicama koridora kroz Hrvatsku i prema hrvatskim lukama Rijeka, Zadar, Split i Ploče“.
Sanja Šare, izvršna direktorica tvrtke Express-Interfracht Croatia d.o.o., podrobnije obrazlaže: „Spajanjem obiju tvrtki u Express Interfracht Croatia našim ćemo klijentima u Hrvatskoj ubuduće moći ponuditi cjelokupnu paletu transportnih i logističkih rješenja. To je bio naš cilj.“

Transportna rješenja za globalno tržište

Usluge Express-Interfrachta su u prvom redu orijentirane na točnost i pouzdanost te im je dodijeljen standard ISO 9001:2008, a pruža ih preko 60 podružnica u 20 europskih zemalja, u zemljama ZND-a i međunarodnoj partnerskoj mreži. Tvrtka je na raspolaganju za sve potrebe kupaca na području svih vrsta transporta te zahvaljujući svom relevantnom znanju i vještinama slovi kao stručnjak za transport na tržištu s velikim budućim potencijalom.

Logistički centar RCA

Austrija se nalaz u samom srcu Europe. Rail Cargo Austria iskoristila je tu poziciju te kao logistička tvrtka prevozi robu brzo i učinkovito u većinu zemalja srednje i jugoistočne Europe. RCA je postala jedna od četiri najveće europske tvrtke koje se bave željezničkim prijevozom robe, a ključno tržište je srednja i jugoistočna Europa.

ÖBB: Najveća austrijska tvrtka na području otpremništva

Kao tvrtka koja nudi širok spektar usluga otpremništva, koncern ÖBB diljem Austrije nudi ekološki osviješteno otpremanje osoba i robe. S oko 42.000 zaposlenih i ukupnim prihodima od 5,8 milijardi eura, koncern ÖBB je gospodarski pokretač Austrije. ÖBB je tijekom 2008. godine prevezao 456 milijuna putnika i 98,5 milijuna tona robe. Strateško upravljanje tvrtkom vrši ÖBB-Holding AG.

 

Tablica s podacima
 

Željeznička špedicija Raabersped d.o.o Zagreb

  2007 2008 2009 2010
Promet 4,6 Mio. € 6,98 Mio. € 8,63 Mio. €  
Zaposlenici 6 11 10 10
Lokacija
Radnička cesta 39,
Zagreb
       


Transeuropa d.o.o. Zagreb

  2007 2008 2009 2010
Promet 1,78 Mio. € 1,92 Mio. € 1,64 Mio. €  
Zaposlenici 22 24 20 20
Lokacija
Slavonska avenija 52, Zagreb,
Carina Žitnjak (od 1997.)

Pleso bb, Zračna luka
Zagreb (od 2001.)